четвъртък, 4 януари 2018 г.

БИСКВИТИ С КОКОС И ШОКОЛАД

Невероятни, ароматни и много сладки ... препоръчам Ви тази  рецепта за кокосови бисквити  с шоколад. Вкъщи толкова ги харесаха,че за два дни  направих три дози ;)


Масло/маргарин - 130 гр.
Захар - 150 гр.
Кокосови стърготини - 50-60 гр.
Есенция ванилия или ром  - 1 бр.
Шоколад - 1 бр.
Яйце - 1 бр.
Брашно - 200-300 гр.


Разбърквам мекото масло/маргарина със захарта, кокосовите стърготини,нарязания/натрошен на много малки парченца шоколад и есенцията ром / аз избрах да сложа такава / до еднородна смес.След това добавям предварително разбитото яйце и отново разбърквам.Идва ред на брашното, добавям го малко по малко,като постоянно бъркам.Получава се меко тесто,което оформям на топка,увивам във фолио за свежо съхранение и оставям да престои няколко часа в хладилник.Аз го оставих цяла нощ :)


Когато тестото престои в хладилника оформям бисквитите и ги слагам в тава,покрита с хартия за печене.Аз използвах ринг за оформянето им,за да се получат еднакви по размер.Естествено всеки може да си ги оформи както пожелае.


Пека ги в предварително загрята фурна на 190° за 10-13 минути.Съхранявам ги в метална кутия с няколко резена ябълка на дъното.Невероятни са и затова не се задържат дълго време ;)



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

и в скромната ни група 

ВКУСОТИЙКИ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО 




Няма коментари:

Публикуване на коментар