Пилешки гърди - 1 бр.
Лук - 2 бр.
Чесън - 3 скилидки
Тиквички - 3 бр.
Гъби - 300 гр.
Кисели краставички - 7-8 бр.
Универсална подправка
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Готварска сметана - 40-50 мл.
Брашно - 1-2 с.л.
Режа пилешкото месо на хапки и го запържвам в гореща мазнина.Готовото пиле вадя от тигана и слагам лука с чесъна и малко олио.Запържвам и сипвам малко вода,когато лука се задуши и поомекне добавям нарязаните на кубчета гъби а след няколко минути и нарязаните на лентички тиквички.Овкусявам с универсалната подправка и готвя още малко,гледам тиквичките да останат хрупкави.
Когато зеленчуците са готови добавям месото,а след това и леко загрятото прясно мляко с разтвореното в него брашно / аз добавих и малко сметана /.Бъркам няколко минути на слаб огън да се сгъсти соса и добавям нарязаните на филийки кисели краставички. Получи се нещо невероятно...
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар