сряда, 1 ноември 2017 г.

ЕМПАНАДИ С ГЪБИ И КАШКАВАЛ

Предлагам Ви да опитате един различен вариант на невероятните аржентински емпанадас.


Брашно - 1 кг.
Масло/маргарин - 130 гр.
Вода хладка - 1 ч.ч.
Сол

Лук - 2 бр.
Червена чушка - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Гъби - 200-300 гр.
Доматено пюре - 1-2 с.л.
Кашкавал
Сол
Червен пипер
Черен пипер

Жълтък за намазване

Аз започвам първо с плънката,за да има време да поизстине ....
За целта...лука,моркова и червената чушка режа на малки кубчета и запържвам в малко мазнина.След това сипвам малко вода и слагам капака,за да се задушат.Когато зеленчуците омекнат добавям и нарязаните също на кубчета гъби,подправките / по Ваш вкус / и доматеното пюре.Бъркам няколко минути и плънката ми е готова и оставям да изстива.


Захващам се с тестото ....
В голяма купа пресявам около 800 гр. Брашно,правя кладенче и малко по малко добавям разтопеното масло и водата с разтворената в нея сол.Замесвам тестото /при необходимост естествено добавям още брашно / ,покривам с кърпа и го оставям да почине 25-30 мин.


Следва оформянето на емпанадите.Взимам част от тестото и го разточвам на тънко,изрязвам кръгове с диаметър около 12 см. / използвах една купа за супа :) /.След това в средата на всяко кръгче слагам от плънката,а върху нея малко рендосан кашкавал.
Прехлупвам ги,леко навлажнявам краищата и ги прещипвам  / може и с вилица да ги натиснете /.



Редя ги в тава,покрита с хартия за печене,намазвам ги с жълтък и ги пека в предварително загрята фурна на 200° за 15-20 мин. или до зачервяване.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар