Брашно - 3,5-4 ч.ч.
Яйца - 2 бр.
Масло - 250 гр.
Бакпулвер - 1 бр.
Орехи
Жълтък - за намазване
Вода - 3 ч.ч.
Захар - 3 ч.ч.
Сокът от половин лимон
В дълбока купа разбивам яйцата,след това добавям разтопеното масло и постепенно пресятото брашно с бакпулвера.Замесвам меко тесто.От него правя малки топчета,които леко приплесквам и редя в тава,покрита с хартия за печене.Върху всяко топче забождам по една орехова ядка / или друга / и намазвам с жълтък.
Пека сладките в предварително загрята фурна на 190°-200° около 25 мин.
Докато сладките изстиват правя захарния сироп.За целта сипвам водата в тенджера,слагам я на колона и когато заври добавям захарта и сока от лимона.Разбърквам докато се разтопи захарта и оставям още пет минути да поври.
Охладените сладки заливам с топлия сироп,колкото повече престоят,толкова по-сочни стават.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар