Червена чушка - 1 бр.
Зелена чушка - 1 бр.
Тиквичка - 1 бр.
Кайма - 400 гр.
Луканка - 100-150 гр.
Луканка - 100-150 гр.
Свинско филе или бекон - 100-150 гр.
Олио
Чубрица
Сол
Чубрица
Сол
Кисело мляко - 1 кофичка
Яйца - 2-3 бр.
Брашно - 2 с.л.
Брашно - 2 с.л.
Сода - 1 щипка
Сол
Запържвам нарязаните на кубчета лук,тиквичка, двете чушки и морковите.След това последователно добавям луканката, филето, доматите и след това каймата. Готвя всичко около 5 мин.,добавям нарязаните на кубчета картофи и овкусявам.
Изсипвам всичко в тава и добавям малко вода .Пека мусаката в предварително загрята фурна на 200° до готовност на картофите.След това правя пухкава заливка, като за целта разбърквам киселото мляко,яйцата,брашното и по щипка сода и сол.С тази смес заливам мусака и връщам във фурната да се запече до златисто. По желание когато е готова мусаката може да поръсите с рендосан кашкавал.
Изсипвам всичко в тава и добавям малко вода .Пека мусаката в предварително загрята фурна на 200° до готовност на картофите.След това правя пухкава заливка, като за целта разбърквам киселото мляко,яйцата,брашното и по щипка сода и сол.С тази смес заливам мусака и връщам във фурната да се запече до златисто. По желание когато е готова мусаката може да поръсите с рендосан кашкавал.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар