Киноа - 200 гр.
Гъби - 100 гр.
Тиквички - 2-3 бр.
Червена чушка - 1 бр.
Гъби - 100 гр.
Тиквички - 2-3 бр.
Червена чушка - 1 бр.
Лук - 1 бр.
Зехтин/ Олио
Подправки , зеленчуков бульон
Мента
Зехтин/ Олио
Подправки , зеленчуков бульон
Мента
Сварявам киноата и я оставям да се охлади.Режа лука на полумесеци, гъбите на филийки,а тиквичките и чушката на кубчета.
В дълбок тиган с малко мазнина задушавам лука.Постепенно добавям чушките, тиквичките и гъбите.Сипвам малко вода и слагам капака,за да се задушат, като от време на време разбърквам. Когато зеленчуците са почти готови овкусявам, добавям отцедената от водата киноа и оставям за още 10-15 мин.
Поднасям ястието с пресни листа мента.
В дълбок тиган с малко мазнина задушавам лука.Постепенно добавям чушките, тиквичките и гъбите.Сипвам малко вода и слагам капака,за да се задушат, като от време на време разбърквам. Когато зеленчуците са почти готови овкусявам, добавям отцедената от водата киноа и оставям за още 10-15 мин.
Поднасям ястието с пресни листа мента.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар