Белтъци - 3бр
Ванилия - 2бр
Пудра захар - 1ч.ч
Пудра захар - 1ч.ч
Щипка сол
Фино смлени орехи - 1ч.ч
Фино смлени орехи - 1ч.ч
Взимам три яйца и отделям белтъците от жълтъците. Слагам в суха купа белтъците,защото за тази рецепта са ни необходими само те, а жълтъците може да употребите за нещо друго.Слагам щипка сол и започвам да бъркам с миксер.Постепенно добавям пудрата захар с ванилията и разбивам белтъците на сняг.След това на малки части прибавям и орехите, като вече разбърквам със силиконова или дървена шпатула,за да не спаднат яйцата.
В тава,в която съм сложила хартия за печене слагам /с кафена лъжичка/,по няколко топчета от сместа.Хубаво е да оставите повече място между тях,защото във фурната се разтичат и има опасност да се слеят в една голяма ореховка,както ми се случи на мен с първата тава :)
Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 мин. или докато не придобият златист цвят.
В тава,в която съм сложила хартия за печене слагам /с кафена лъжичка/,по няколко топчета от сместа.Хубаво е да оставите повече място между тях,защото във фурната се разтичат и има опасност да се слеят в една голяма ореховка,както ми се случи на мен с първата тава :)
Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 мин. или докато не придобият златист цвят.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар