петък, 14 юли 2017 г.

ПИЛЕШКА КАША

Представям Ви още една рецепта от тефтера на моята баба ... Топла,ароматна и много вкусна пилешка каша ... не губете време,а я опитайте.




Пилешко месо - 2 бутчета 
Брашно - 5-6 с.л.
Олио - около 1/3 ч.ч. / сложих на око /
Чесън - 5-6 скилидки
Червен пипер - 2 ч.л.
Пилешки бульон - 1 бр.
Сол

Както казах използвах пилешки бутчета / може да използвате и пилешки гърди / съответно първо ги сварих и след това обезкостих.
Загрява олиото и добавям постепенно брашното,бъркам,за да не стане на бучки.На тънка струя започвам да сипвам пилешкия бульон / аз използвах кубче бульон разтворен в 1 л. топла вода, но може да използвате и бульона получен при варенето на пилето /.Бъркам до получаване на еднородна,кремообразна смес.Добавям сол,червен пипер и накъсаното на конци месо.Оставям да се вари на слаб огън още десетина минути.Когато кашата е добила желаната от нас консистенция изключвам котлона и добавям нарязания на филийки чесън.ДАНО ВИ ХАРЕСА!

ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
                                                  ВЪВ FACEBOOK:
                2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

2 коментара:

  1. Тази каша я правеше и моята баба но с домашно пиле и слагаше повечко чубричка на кашата!Обожавах това ястие!И до днес мие любимо но няма вече домашни пилета в магазините и за това използваме това което ни предлагат!Много Ви благодаря че ни напомнихте тази рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление сте права. Гозбите на баба с продукти домашно производство ще останат в спомените ни...
      Радвам се,че сте оценили рецептата

      Изтриване