понеделник, 29 август 2016 г.

ПЕЛМЕНИ С КАЙМА

За тестото:
бульон - 1бр.           
брашно - 3 ч.ч.                  
яйца - 2 бр.                        
вода - 1 ч.ч.                        
масло - 50 гр.
За плънката:
кайма - 400 гр.
морков  - 1 бр. 
бульон - 1бр.

Слагам брашното в купа.Правя кладенче в брашното и слагам разтопеното масло  и двете  яйца.Започвам да бъркам и на тънка струйка да добавям водата. Бъркам още малко и замесвам тестото. Хубаво е да покрием купата с фолио или кърпа и да оставим тестото да почине за 30 мин.
През това време си приготвям плънката. Както казах тези ще са с кайма,но плънката може да бъде най-различна /сирене,зеле,спанак с лук,а защо не и със сладко/.
Рендосвам един морков и го задушавам с каймата.Овкусявам с един зеленчуков бульон и с това плънката ми е готова.Когато и тестото е престояло достатъчно време започвам да го разточвам.
Разточвам първо половината тесто.Взимам една чаша и изрязвам кръгчета.Във всяко слагам по малко от плънката,прегъвам ги на полумесеци и ги запечатвам добре,за да не се разтворят при варенето.
Готовите пелмени слагам във вряща вода и варя за 8 - 10 мин.
Както плънката,така и сосовете за гарниране на пелмените са много различни.Аз и моето семейство ги харесваме с млечно - чеснов сос. За мен този сос е един от най- универсалните, подхожда на салати, различни зеленчуци, пелмени и други.
За соса разбивам в купа 1и1/2 коф.кисело мляко,една майонеза / или заквасена сметана/,чесън,копър и сол на вкус.Заливам пелмените  със соса и са готови за хапване. Приятен апетит.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар