събота, 27 август 2016 г.






            КРЕМ СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА


червена леща - 1ч.ч           домат - 1/2 бр.
червена чушка - 1/2          стрък пресен лук
масло








       ЗАЛЕНЧУКОВА ЗАПЕКАНКА

картофи - 2бр.      цвекло - 1 резен
лук - 1/2 гл.          магданоз
морков - 1/2

заливка: жълтък - 1 бр.кисело мляко - 2 с.л.,брашно - 1 ч.л.

Режа картофите на кубчета,лукът и магданозът на дребно,а морковът и цвеклото рендосвам.Изсипвам всичко в съда,в който ще пека,разбърквам и заливам с вода.Пека в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 мин.Когато картофите са готови,в друга купичка смесвам жълтъка,киселото мляко и брашното.Заливам запеканката и връщам обратно да се запече заливката.
                                                                          ПРИЯТЕН АПЕТИТ      

Няма коментари:

Публикуване на коментар