КРЕМ СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
червена леща - 1ч.ч домат - 1/2 бр.
червена чушка - 1/2 стрък пресен лук
масло
ЗАЛЕНЧУКОВА ЗАПЕКАНКА
картофи - 2бр. цвекло - 1 резен
лук - 1/2 гл. магданоз
морков - 1/2
заливка: жълтък - 1 бр.кисело мляко - 2 с.л.,брашно - 1 ч.л.
Режа картофите на кубчета,лукът и магданозът на дребно,а морковът и цвеклото рендосвам.Изсипвам всичко в съда,в който ще пека,разбърквам и заливам с вода.Пека в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 мин.Когато картофите са готови,в друга купичка смесвам жълтъка,киселото мляко и брашното.Заливам запеканката и връщам обратно да се запече заливката.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ
Няма коментари:
Публикуване на коментар