Моркови - 400 гр.
Яйца - 4 бр.
Копър - 1/3 вр.
Пресен лук - 2 стръка
Майонеза - 3 с.л.
Крема сирене - 120 гр.
Кашкавал - 50 гр.
Шунка - 1 - 2 слайса
Масло и олио
Сол
Други подправки по избор
Рендосвам морковите и ги минавам на тиган с малко масло и зехтин, да омекнат.Оставям ги да поизстинат.
През това време отделям белтъците от жълтъците. Разбивам ги на сняг.
Към охладените моркови прибавям жълтъците,наситнения копър, подправките и малко по малко белтъците. Разбърквам всичко внимателно, изсипвам в тавичка, покрита с хартия за печене. Пека блата на 180° за 15 мин.
Изпеченият блат оставям за няколко минути да поизстине и се заемам с плънката.
Разбивам крема сиренето с майонезата, добавям пресни лук, рендосания кашкавал и нарязаната на кубчета шунка.
Морковения блат обръщам върху стреч фолио и внимателно отстранява хартията за печене.Разпределям равномерно плънката и внимателно навива на руло. Завиваме стегнато с фолиото и оставям да престои в хладилника за 6 - 7 ч. аз го оставих за една нощ.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар