четвъртък, 4 юни 2020 г.

МОРКОВЕНО РУЛО


Моркови - 400 гр.
Яйца - 4 бр. 
Копър - 1/3 вр. 
Пресен лук - 2 стръка 
Майонеза - 3 с.л.
Крема сирене - 120 гр. 
Кашкавал - 50 гр. 
Шунка - 1 - 2 слайса
Масло и олио
Сол
Други подправки по избор 

Рендосвам морковите и ги минавам на тиган с малко масло и зехтин, да омекнат.Оставям ги да поизстинат. 
През това време отделям белтъците от жълтъците. Разбивам ги на сняг. 


Към охладените моркови прибавям жълтъците,наситнения копър, подправките и малко по малко белтъците. Разбърквам всичко внимателно, изсипвам в тавичка, покрита с хартия за печене. Пека блата на 180° за 15 мин. 
Изпеченият блат оставям за няколко минути да поизстине и се заемам с плънката. 
Разбивам крема сиренето с майонезата, добавям пресни лук, рендосания кашкавал и нарязаната на кубчета шунка. 


Морковения блат обръщам върху стреч фолио и внимателно отстранява хартията за печене.Разпределям равномерно плънката и внимателно навива на руло. Завиваме стегнато с фолиото и оставям да престои в хладилника за 6 - 7 ч. аз го оставих за една нощ. 



ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар