Коприва - 1,5 кг.
Брашно - 2 - 3 с.л.
Масло - 100 гр .
Чесън - 2 скилидки
Сол
Почистената и добре измита коприва слагам в кипяща и леко подсолена вода.Варя за около 15 мин.След това я отцеждам и пасирам, като запазвам част от водата в която се е варила.
Към пасираната коприва сипвам от бульона / който се е получил при варенето / и разреждам до желаната гъстота. В маслото запържвам брашното до златисто,добавям малко от бульона, бъркам,за да не се получат бучки и изсипвам при копривата. Слагам супата на котлона, подправям с малко сол,добавям чесъна и оставям да кипне.Гъстотата на супата може да се коригира по всеки вкус използвайки още брашно или бульон.Може да се сервира с плочка сирене,крутони,поширано яйце и др.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Към пасираната коприва сипвам от бульона / който се е получил при варенето / и разреждам до желаната гъстота. В маслото запържвам брашното до златисто,добавям малко от бульона, бъркам,за да не се получат бучки и изсипвам при копривата. Слагам супата на котлона, подправям с малко сол,добавям чесъна и оставям да кипне.Гъстотата на супата може да се коригира по всеки вкус използвайки още брашно или бульон.Може да се сервира с плочка сирене,крутони,поширано яйце и др.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар