Тази рецепта ми се върти в главата от доста време.Има много варианти,според всеки вкус.Днес ще Ви представя и моя прочит на рецептата за картофен пай,а именно КАРТОФЕН ПАЙ СЪС СВИНСКО И ГЪБИ.
За картофеното тесто:
Картофи - 3 бр.
Масло - 50 гр.
Брашно - 200 гр.
Яйце - 1 бр.
За плънката:
Свинско месо - 400 гр.
Кисели краставички - 5-6 бр.
Лук - 1 бр.
Гъби - 5-6 бр.
Грах консерва - 1 шепа
Сметана - 100 мл.
Олио
Бульон по избор - 1 бр.
За плънката:
Свинско месо - 400 гр.
Кисели краставички - 5-6 бр.
Лук - 1 бр.
Гъби - 5-6 бр.
Грах консерва - 1 шепа
Сметана - 100 мл.
Олио
Бульон по избор - 1 бр.
Беля картофите,режа ги и ги слагам да се варят.Лука режа на дребно,а месото на кубчета - запържвам ги в малко олио.Прибавям и нарязаните на кубчета гъби.Готвя до полуготовност на месото.
Сварените картофи слагам в купа,добавям маслото и яйцето и намачквам с преса до хомогенно пюре.След това постепенно добавям брашното и малко сол.Разбърквам с вилица до получаване на меко тесто.
Намазвам тавичката с масло и леко набрашнявам. Разпределям картофеното тесто,като оформям и бордюр.
Към поизстиналите месо,лук и гъби добавям киселите краставички, грахта,бульона и сметаната. Разбърквам. Изсипвам плънката върху тестото и пека пая в предварително загрята фурна на 190° за около 30-35 мин.
След това го поръсвам с настърган кашкавал и допичам за още 5-10 мин.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар