Страници

четвъртък, 27 октомври 2022 г.

САЛАТА С ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ И ПИЛЕ



Тиквички - 2 бр.


Пилешко филе - 200 гр.


Царевица - 1/2 консерва


Сирене - 100 гр.


Зехтин


Червен лук - 1/2 гл.


Чесън - 1 скилидка


Лимон


Горчица


Сол



Тиквичките режа на ленти по дължина и минавам на грил тигана. Пилешкото месо режа на малки парченца и запържвам до златисто в малко мазнина. 


В голяма купа слагам нарязаните на кубчета гриловани тиквички,месото,царевицата и натрошеното сирене. 


Овкусявам салатата с дресинга,който се приготвя по следния начин :  наситнявам червения лук и чесъна,добавям зехтин, лимонов сок,горчица,сол,1 ч.л. оцет и блиндирам всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар