Страници

петък, 28 октомври 2022 г.

КЕДЖЪРИ



Яйца - 3 бр.

Филе бяла риба без кожа - 500 гр.

Пресен лук - 1 връзка

Люта чушка - 1 бр.

Грах - 300 гр.

Дафинов лист

Сварен ориз - колко ?

Куркума 

Кориандър

Сол

Олио/зехтин 

Слагам яйцата да се варят - желателно е да останат рохки.

В не много дълбок тиган сипвам вода,добавям малко сол и няколко дафинови листа.Когато заври слагам рибата.

В уок тиган запържвам нарязаните лук и чушка,прибавям и грахта.

Овкусявам с куркума и малко кориандър.

След това добавям ориза,разбърквам,слагам и сварената риба,която е предварително отцедена.

Разбърквам внимателно всичко,за да запазя парчетата риба и,ако е необходимо доовкусявам със сол.

Отгоре нареждам нарязаните, сварени яйца и поръсвам с пресен лук,а по желание може и с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар