Краставици - 2 бр.
Морков - 1 бр.
Пилешки гърди - 200 - 300 гр.
Лимон - 1 бр.
Мед
Сусамово олио
Оцет
Захар
Сол
Сусам - поръсване
Слагам пилешките гърди да се варят в подсолена вода.
Докато свареното месо се изстине се заемам със зеленчуците.
Измивам краставиците и моркова,подсушавам ги и ги режа на жулиени.
Приготвям дресинга,като за целта използвам бурканче в което смесвам всички съставки: сока от половин лимон,мед,сол,3 - 4 с.л.оцет,малко захар и сусамово олио.Слагам капачката и хубаво раздрусвам :).
Изстиналото пиле накъсвам на конци и го слагам в купата при зеленчуците.
Заливам с дресинха и хубаво разбърквам.
Готовата салата поръсвам със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар