Страници

понеделник, 29 август 2022 г.

ЯЙЦА С ГРАХ И БЕКОН


Замразен грах - 250 гр.

Бекон - 200 гр.

Домати - 2 бр.

Яйца - 3 - 4 бр.

Лук - 1 бр.

Пресен лук - 1 връзка

Чесън - 2 скилидки 

Магданоз 

Оцет

Сол

Черен пипер


В сух тиган запържвам до златисто нарязания на кубчета бекон.


Изваждам бекона и в отделената от него мазнина запържвам наситнения лук и чесън.След няколко минути добавям грахта,а след още няколко слагам и нарязаните на кубчета обелени домати,овкусявам със сол и черен пипер.


Готвя до готовност на грахта.

През това време в малка тенджера с вода,сол и оцет поширам едно по едно яйцата.

Накрая слагам отгоре бекона,а върху него пошираните яйца.

Поръсвам с наситнен магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар