Яйце - 1 бр.
Захар - 100 гр.
Свежа мента - 20 гр.
Меко масло - 100 гр.
Ванилия - 1 бр.
Кората на 1 лимон
Сок от 1/2 лимон
Брашно - 230 гр.
Бакпулвер - 1 бр.
Белтък - 1 бр.
Пудра захар - 200 гр.
Лимонов сок
Пасирам захарта,листенцата мента и яйцето.Към тях добавям разтопеното масло и отново пасирам.
Добавям ванилията,кората и сока от лимона.Малко по малко прибавям брашното с бакпулвера и разбърквам - получава се лепкаво тесто.Оставям го да постои 10 - 15 мин. на стайна температура.
От тестото правя топчета и ги редя в тава,покрита с хартия за печене,като леко ги натискам.
Пека в предварително загрята фурна на 170° с вентилатор за около 15 - 16 мин ( по - скоро 15 ).
Изпечените сладки оставям да се охладят.Покрих ги с глазура и поръсих с шам фъстък.
За глазурата:разбивам белтъка на твърд сняг, добавям пудрата захар и около 1 ч.л. лимонов сок. Разбърквам.Според това колко искате да е гъстотата добавяте още пудра захар ( за гъстота ) или лимонов сок ( за разреждане ).
Няма коментари:
Публикуване на коментар