Страници

понеделник, 17 януари 2022 г.

СОЛЕН ЧИЙЗКЕЙК

 


Крекери - 170 гр.

Шам фъстъци - 120 гр.

Разтопено масло - 100 гр.

Крема сирене - 250 гр.

Извара - 130 гр.

Котидж сирене - 150 гр.

Колбас за декорация - аз използвах прошуто кото

Към смлените/натрошени крекери слагам смления шам фъстък и разтопеното масло и разбърквам хубаво с ръце.От тях във форма с падащо дъно оформям блата,оставям го за 30 м. в хладилника.

През това време в голяма купа разбърквам крема сиренето,котидж сиренето и изварата.

Върху охладената основа изсипвам крема от сирена и внимателно заглаждам с лъжица.

Оставям чийзкейка да се охлади за около 1 ч. и украсявам.Аз използвах колбас и малко от смлените шам фъстъци,а Вие може да го направите по свой вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар