Крекери - 170 гр.
Шам фъстъци - 120 гр.
Разтопено масло - 100 гр.
Крема сирене - 250 гр.
Извара - 130 гр.
Котидж сирене - 150 гр.
Колбас за декорация - аз използвах прошуто кото
Към смлените/натрошени крекери слагам смления шам фъстък и разтопеното масло и разбърквам хубаво с ръце.От тях във форма с падащо дъно оформям блата,оставям го за 30 м. в хладилника.
През това време в голяма купа разбърквам крема сиренето,котидж сиренето и изварата.
Върху охладената основа изсипвам крема от сирена и внимателно заглаждам с лъжица.
Оставям чийзкейка да се охлади за около 1 ч. и украсявам.Аз използвах колбас и малко от смлените шам фъстъци,а Вие може да го направите по свой вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар