Страници

неделя, 16 януари 2022 г.

ПИЛЕ С БУЛГУР И КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ

 



Булгур - 1 ч.ч.

Спанак - 200 гр.

Магданоз - 1/2 вр.

Червен лук - 2 бр.

Кисели краставички 

Гъби - 300 гр.

Чесън - 3 скилидки 

Пилешко филе - 500 гр.

Лимон

Кисело мляко - 4 с.л.

Зехтин/олио

Сол,черен пипер 


Слагам булгура да се вари.

Червения лук режа на шайби,а киселите краставички  на тънки ленти - слагам ги в купа.

В друга купичка слагам наситнения магданоз с малко сол и малко от марината на киселите краставички. 

Нарязаните на филийки гъби запържвам в малко мазнина,добавям нарязания също на филийки чесън,лука с киселите краставички и маринования магданоз. Разбърквамвсичко.Когато гъбите са готови изсипвам съдържанието на тигана в чиния.

В същия тиган добавям още малко мазнина и запържвам пилешкото месо,нарязано на ивици.

Спанака измивам и нарязвам на ивици.Добавям го към сварения булгур овкусявам с лимонов сок,сол и черен пипер. Разбърквам хубаво и слагам капак.

Към готовото пиле връщам зеленчуците,разбърквам,добавям киселото мляко и когато заври махам от котлона. 

В голямо плато изсипвам булгура със спанака,разпределям по цялото дъно.Отгоре с лъжица разпределям пилето със зеленчуците. Накрая поръсвам с малко магданоз. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар