Булгур - 1 ч.ч.
Спанак - 200 гр.
Магданоз - 1/2 вр.
Червен лук - 2 бр.
Кисели краставички
Гъби - 300 гр.
Чесън - 3 скилидки
Пилешко филе - 500 гр.
Лимон
Кисело мляко - 4 с.л.
Зехтин/олио
Сол,черен пипер
Слагам булгура да се вари.
Червения лук режа на шайби,а киселите краставички на тънки ленти - слагам ги в купа.
В друга купичка слагам наситнения магданоз с малко сол и малко от марината на киселите краставички.
Нарязаните на филийки гъби запържвам в малко мазнина,добавям нарязания също на филийки чесън,лука с киселите краставички и маринования магданоз. Разбърквамвсичко.Когато гъбите са готови изсипвам съдържанието на тигана в чиния.
В същия тиган добавям още малко мазнина и запържвам пилешкото месо,нарязано на ивици.
Спанака измивам и нарязвам на ивици.Добавям го към сварения булгур овкусявам с лимонов сок,сол и черен пипер. Разбърквам хубаво и слагам капак.
Към готовото пиле връщам зеленчуците,разбърквам,добавям киселото мляко и когато заври махам от котлона.
В голямо плато изсипвам булгура със спанака,разпределям по цялото дъно.Отгоре с лъжица разпределям пилето със зеленчуците. Накрая поръсвам с малко магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар