Страници

събота, 7 януари 2023 г.

ЧЕРВЕН ОРИЗ С ПИЛЕ

 


Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.

Лук - 1 бр.

Домати - 500 гр.

Олио - 100 мл.

Сухи зелени подправки 

Захар - 2/3 с.л.

Сварени пилешки бутчета


Режа лука и го запържвам с малко мазнина.След това към него добавям измития ориз,запържвам и него,докато стане прозрачен.

След това добавям малко вода и оставям за няколко минути.

Махам от котлона и прибавям нарязаните на кубчета домати /аз използвах от консерва/,изчистеното месо от бутчетата,захарта,подравям на сол и разбърквам.

Изсипвам всичко в тава,добавям олиото,доливам 4 и 1/2 ч.ч. вода и го слагам във фурната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар