Страници

вторник, 8 ноември 2022 г.

ПИЛЕ С КАРТОФИ



Пилешко долно бутче - 7 - 8 бр.

Картофи - 7 - 8 бр.

Моркови - 2 бр.

Чесън - 5 скилидки 

Бира - 1 чаша

Олио

Сол

Черен пипер 

Червен пипер 

Сух копър 


Нарязвам картофите и морковите и ги слагам в голяма купа.Сипвам олио и слагам подправките - разбърквам хубаво с ръце.

След това слагам и бутчетата - отново разбърквам.Всички продукти трябва хубаво да се омазнят и овкусят с подправките.

Изсипвам зеленчуците в тава,а отгоре подреждам пилето.

Сипвам бирата,слагам фолио и пека в предварително загрята фурна на 220° за около 30 мин.

След това махам фолиото, добавям скилидките чесън и оставям да се запече до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар