Патладжан - 2 бр.
Домати - 2 - 3 бр.
Сирене
Магданоз
Зехтин
Чесън
Сол
Измивам патладжаните и ги режа на парчета по дължина. Слагам ги в студена и подсолена вода за около 15 минути - да не горчат.
След това ги подсушавам и редя в тава покрита с хартия за печене. Поръсвам със зехтин и сол и ги слагам да се пекът.
През това време нарязвам сиренето на кубчета,беля доматите,нарязвам ги на кубчета и ги оставям в гевгир да се се отцедят.
Правя дресинга като за целта пасирам наситнените магданоз и чесън със зехтин и сол.
Изпечените и охладени патладжани нарязвам на кубчета и ги слагам в купа.Добавям доматите и сиренето.Заливам с дресинга и разбърквам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар