Страници

сряда, 21 септември 2022 г.

ПОСТЕН СЛАДКИШ С КРУШИ И СУШЕНИ ПЛОДОВЕ



Захар - 70 гр.

Олио - 50 мл.

Брашно - 145 гр.

Сок - 100 мл. (ябълков)

Ванилия - 1 бр.

Бакпулвер - 1/2 ч.л.

Сода - 1/4 ч.л.

Сол - 1 щипка

Круши - 1 - 2 бр.

Сушени боровинки и стафиди - 1 шепа


Разбивам захарта със сока и олиото.След това добавям брашното с ванилията,солта,бакпулвера и водата.Разбърквам.Слагам сушените плодове и отново разбърквам.
Кексовата смес изсипвам  в тавичка (с диаметър около 20 см),покрита с хартия за печене.
Отгоре подреждам почистените и нарязани круши.

Пека в предварително загрята фурна на 170° с вентилатор за около 30 - 33 мин.

Изпечения десерт още горещ, намазвам със захарен сироп (захар 1 с.л. и 2 с.л. гореща вода), а когато се охлади го поръсвам с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар