Страници

понеделник, 27 декември 2021 г.

ПАТЛАДЖАНИ С ПИЛЕ И СПАНАК




Патладжани - 5 бр.

Пилешко филе - 1 бр.

Гъби - 7 - 8 бр.

Спанак - 300 гр.

Лук - 2 бр.

Масло

Кашкавал 

Подправки

Патладжаните измивам,разрязвам по дължина и издълбавам. Оставям ги в студена и подсолена вода. 

Лука и гъбите режа на кубчета,спанака на лентички, а месото наситнявам. 

В тиган с масло запържвам лука,добавям месото,след това вътрешната част от патладжаните - нарязани на кубчета, гъбите и накрая спанака. 

Разбърквам, овкусявам и махам от котлона. 

Патладжаните редя в тава и пълня.

Пека под фолио в предварително загрята фурна. 

Когато са готови поръсвам с рендосан кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар