Страници

неделя, 29 август 2021 г.

КАРТОФЕН НАКИП




Картофи - 1 кг.

Сварени яйца - 5 бр.

Масло - 50 гр.

Кашкавал - 50 гр.

Топено сирене - 200 гр.

Брашно - 2 с.л.

Масло - 2 с.л.

Яйца - 2 бр.

Кисело мляко - 1 ч.ч.

Прясно мляко - 1/2 ч.ч.

Сол и черен пипер 


Сварените картофи и яйца беля и режа на кръгчета. 

В обилно намазнена тава редя половината от картофите.Отгоре нареждам яйцата,върху тях нярязаното топено сирене,останалите картофи и поръсвам с разтопено масло.

В купа разбивам яйцата с киселото и прясно мляко,брашното и подправките.

С млечната смес заливам картофите, поръсвам с рендосания кашкавал и пека в предварително загрята фурна до получаване на златиста коричка.



ТИКВИЧКИ СЪС СИРЕНЕ НА ФУРНА

 



Тиквички - 600 гр.

Масло - 3 с.л. 

Сирене - 150 гр.

Пилешко филе - 200 гр.

Домати - 3 бр.

Копър - 1/2 връзка

Яйца - 3 бр.

Прясно мляко - 1 ч.ч.

Подправки по избор 

Беля на ивици тиквичките ( по желание ),режа ги на кръгчета,посолявам и ги оставям да се отцедят. 

Филето нарязвам на кубчета и запържвам в мазнината.Добавям отцедените тиквички и задушавам докато не поомекнат. 

След това добавям нарязаните домати,бъркам няколко минути и махам от котлона.Слагам натрошеното сирене,наситнения магданоз и разбитите яйца с прясното мляко.Разбърквам и овкусявам - аз сложих сол и черен пипер.

Изсипвам всичко в тава и пека на умерена фурна за около 20 - 25 минути.