Ориз - 200 гр.
Лук - 1 бр.
Чесън - 2 - 3 скилидки
Грах - 1 консерва от 400 гр.
Магданоз - 1/2 връзка
Пилешко филе - 300 гр.
Галета - 100 гр.
Кашкавал - 100 гр.
Масло - 30 - 40 гр.
Готварска сметана - 100 мл.
Олио
Сол
Режа лука на кубчета и го запържвам в малко мазнина.Към него прибавам ориза,разбърквам докато стане "стъклен",посолявам и сипвам вода.Когато ориза е почти готов добавям грахта,чесъна - нарязан на филийки и махам от котлона.
Пилешкото филе режа на хапки и в малко мазнина запържвам до златисто.Сипвам го при ориза.
В купичка сипвам галетата и рендосвам кашкавала.Разбърквам.Добавям мекото масло и с пръсти претривам всичко - да стане на трохи.
Към ориза с месото и грахта сипвам готварската сметана и около 50 мл. вода.
Разбърквам хубаво и изсипвам в тавичка.Отгоре разпределям маслените трохи.
Пека в предварително загрята фурна на 180° за 20 - 25 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар