Страници

понеделник, 3 юни 2019 г.

КЕКС С ЧЕРЕШИ



Яйца - 3 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Олио - 1/2 ч.ч.
Кисело мляко - 1 ч.ч.
Брашно - 2 и 1 /2 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Сода за хляб - 1 щипка
Есенция ром - 1 бр.
Череши - 300 гр.

Измивам черешите,подсушавам ги и вадя костилките.Исках да останат цели, затова приложих една техника със сламка,която бях гледала някъде...защото нямам специален уред.
В купа разбивам яйцата със захарта,след това добавям олиото,киселото мляко със содата и есенцията ром.Смесвам всичко и малко по малко добавям брашно с бакпулвера.Към кексовата смес добавям 1/3 от черешите и разбърквам на ниски обороти,за да не се разкъсат черешите.
На дъното на намазнена и леко набрашнена форма за кекс подреждам половината от останалите череши,изсипвам кексовата смес и най-отгоре подреждам и останалите череши, като леко ги натискам.
Пека кекса в предварително загрята фурна на 180° - 190° за около 40 мин. или до готовност.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар