Страници

сряда, 16 януари 2019 г.

БЪРКАНА БАНИЦА С ЯБЪЛКИ

За първи път ми се случва да купя кори за баница и те да се късат.Един цял лист не можах да отделя.Но това не ни спря с дето да си направим хубав десерт.
Започнахме с идеята за щрудел,а направихме това...


Кори за баница - 1 оп
Кисело мляко - 1 бр.
Яйца - 3 бр.
Ябълки - 5 - 6 бр.
Захар - 1/2 ч.ч.
Канела - 1 ч.л.
Олио - 4 - 5 с.л.
Пудра захар за поръсване

!!! 1 ч.ч. = 250 мл.!!!

Почиствам, беля и рендосвам ябълките.Леко ги намачквам и оставям в гевгира да се отцедя.
Отделям няколко по-големи парчета от корите или 1 - 2 цели,аз не успях,а другите накъсвам.


В голяма купа разбивам яйцата с киселото мляко, олиото и захарта.Добавям ябълките и канелата.Разбърквам всичко и добавям накъсаните кори.Внимателно с ръце разбърквам всичко,като гледам да няма много слепени парчета.



Намазнявам дъното на тавата, слагам една цяла кора / или го покривам с няколко големи парчета /, отгоре изсипвам сместа и отново разпределям по-големи парчета отделени от корите / или цяла /.


Намазвам внимателно с олио и слагам да се пече в предварително загрята фурна на 190° за 35 - 40 мин. или до готовност.
Изпечената баница поръсвам с пудра захар.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар