Страници

сряда, 21 ноември 2018 г.

БОГАТА КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА

Така май е най-лесно... Трябва да се готви, имаш определени продукти, но нямаш идея...гледаш клипчета в YouTube
Та накратко, така се получи тази вкусотив!


Картофи - 6 - 7 бр. /големи/
Домат - 1 бр.
Шунка - 100 гр.
Яйца - 2 бр.
Кетчуп - 1 - 2 с.л.
Кашкавал - 200 гр.
Сол
Чубрица

Измивам картофите и ги слагам да се варят. Използвах стари картофи и не ги белих.
Когато се сварят ги оставям да се отцедя и изстинат. След това ги беля, слагам в купа, поръсвам с избраните подправки и намачквам.
Домата беля, режа на кубчета и добавям кетчупа.


Намачканите картофи прехвърлям в намаслена тава и разпределям равномерно. След това с дръжка на лъжица, с върха на картофобелачката или просто с пръст ги разделям на шест квадрата.В получените улейчета разпределям доматената смес.
Разбивам яйцата и добавям към тях нарязаната на кубчета шунка или друг колбас.



В получилите се картофени квадратчета, с чаша правя "гнезда", в които разпределям разбитите яйцата.
Слагам тавата в предварително загрята фурна на 200 ° с вентилатор и пека, докато се захванат яйцата. След това поръсвам обилно с рендосания кашкавал и връщам да се запече до златисто.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар