Яйца - 4 бр.
Тиквичка - 1 бр.
Зелена чушка - 1 бр.
Няколко листа пресен босилек
Зехтин - 1-2 с.л.
Заквасена сметана - 100 гр.
Сирене - 100 гр.
Пресен лук - 1 стрък
Зехтин - 2-3 с.л.
В каната на блендера слагам нарязаните на дребно чушка,босилек и тиквичка,добавям яйцата и разбивам ( но не до еднородна смес,оставям и парченца ).Яйчената смес изсипвам в тава,покрита с хартия за печене ( тавата е с размери 24×34 см ).Пека на 200 за около 15 мин. или до готовност.
Изпечения омлет обръщам върху друго парче хартия,поставено върху кърпа и навивам на руло.Оставям така,да поизстине …
През това време правя плънката,като за целта в купа слагам и разбърквам -сметаната,рендосаното сирене,наситнения пресен лук и 2-3 с.л. зехтин.
Развивам омлета,намазвам внимателно с плънката и отново завивам на руло.Оставям го да престои в хладилника,защото охладено ни харесва повече.Вие може да го опитате и още топло :)
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар