Страници

петък, 17 август 2018 г.

МАГДАНОЗЕНИ МЪФИНИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ



Брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Магданоз - 1 вр.
Сирене - 1/2 ч.ч.
Кашкавал - 1/2 ч.ч.
Кренвирш - 1 бр.
Олио - 1/3 ч.ч.
Сол


В голяма купа пресявам брашното и добавям бакпулвера и щипка сол.
Течните съставки за мъфините забърквам направо в блендера.Естествено,ако нямате действайте ръчно - нарежете магданоза на много дребно и смесете с останалите неща,няма как да не се получи :)
Та,в каната на блендера слагам яйцата и магданоза,а след няколко секунди и млякото..Разбивам всичко до хомогенна консистенция.Тази смес изсипвам при брашното,кото добавям олиото, рендосаните сирене и кашкавал и нарязания на кубчета кренвирш или друг колбас.Внимателно разбърквам всичко и разпределям във формички за мъфини.Поръсвам с ленено семе,а няколко за разнообразие с царевица.Пека ги в предварително загрята фурна 190° за около 15 минути или до готовност.
Оставям ги добре да се охладят,правя айрян и сервирам :)


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора

вторник, 14 август 2018 г.

ЗАПЕКАНКА С ТИКВИЧКИ


За пореден път я правя и се хванах,че не съм я споделила с Вас...
Такава вкусотия ... за всички любители на тиквичките една рецепта за лесна и невероятно вкусна запеканка !


Тиквички - 6 - 7 бр.
Сирене - 200 гр.
Кашкавал - 200 гр.
Кисело мляко - 1 кофичка - 400 гр.
Яйца - 4 бр.
Брашно - 1 с.л.
Масло/олио -
Подправки - сол,чубрица


Измивам тиквичките и ги режа на кръгчета.
В голяма купа разбивам яйцата с киселото мляко,след това добавям натрошеното сирене и една част от кашкавала - настърган,другата оставям за поръсване накрая.Разбърквам всичко и при необходимост добавям сол (внимавайте,сиренето може да е достатъчно солено).От тази смес сипвам малко на дъното на тавата ( аз използвах тава с размери 24*34 см ),отгоре редя тиквички,след това отново малко млечна смес и пак тиквички.След това изсипах тиквичките в млечната смес и разбърках всичко с ръка,така,че всяка тиквичка да е покрита с мляко и сирене.Накрая редя тиквичките в тавата на редове,докато не свършат.Заливам с останалия в купата сос и слагам няколко парченца масло.


Пека в предварително загрята фурна на 190°-220° до готовност на тиквичките Накрая поръсвам с настърган кашкавал и запичам до златисто.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора!

събота, 11 август 2018 г.

ЯЙЧЕНО РУЛО СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,СИРЕНЕ И ПРЕСЕН ЛУК

Бърза и много вкусна рецепта.Толкова бързо ми разграбиха парчетата,че не успях да си направя снимки ... хахаха ... опитайте я и Вие !


Яйца - 4 бр.
Тиквичка - 1 бр.
Зелена чушка - 1 бр.
Няколко листа пресен босилек
Зехтин - 1-2 с.л.

Заквасена сметана - 100 гр.
Сирене - 100 гр.
Пресен лук - 1 стрък
Зехтин - 2-3 с.л.

В каната на блендера слагам нарязаните на дребно чушка,босилек и тиквичка,добавям яйцата и разбивам ( но не до еднородна смес,оставям и парченца ).Яйчената смес изсипвам в тава,покрита с хартия за печене ( тавата е с размери 24×34 см ).Пека  на 200 за около 15 мин. или до готовност.
Изпечения омлет обръщам върху друго парче хартия,поставено върху кърпа и навивам на руло.Оставям така,да поизстине …
През това време правя плънката,като за целта в купа слагам и разбърквам -сметаната,рендосаното сирене,наситнения пресен лук и 2-3 с.л. зехтин.
Развивам омлета,намазвам внимателно с плънката и отново завивам на руло.Оставям го да престои в хладилника,защото охладено ни харесва повече.Вие може да го опитате и още топло :)


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора