Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Шунка/филе/колбас по избор - 100 гр.
Сирене - 150 гр.
Кашкавал - 150-200 гр.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Карфиол - 1 шепа
Олио
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Готварска сметана - 50 мл.
Яйца - 2 бр.
Бульон - 1 бр.
Чубрица
Сварявам ориза и го оставям настрана.
Лука,нарязан на кубчета и рендосания морков задушавам в мазнината,след това добавям и нарязаните колбас и карфиол.
Отцеждам ориза и го прибавям към зеленчуците,разбърквам добре и прехвърлям всичко в тавата, в която ще пека.
В купа разбивам яйцата, прясното мляко, сметаната чубрицата и натрошения бульон.С тази смес заливам ориза, добавям натрошеното сирене и рендосания кашкавал. Разбърквам всичко и слагам да се пече в предварително загрята фурна на 200° за около 25-30 мин.
Готовата запеканката поръсвам с настърган кашкавал и запичам още няколко минути до златисто.Сервирам с чеснов сос - невероятна вкусотия.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар