Страници

вторник, 24 октомври 2017 г.

ДЕСЕРТ С КРЕМ КАРАМЕЛ



Яйца - 5 бр.
Прясно мляко - 800 мл.
Захар - 1 и 1/3 ч.ч.
Ванилова захар/ванилия - 1 бр.
Стар кекс/козунак или кроасани

Режа кекса / аз използвах кекс,но може да използвате и кроасани,стар козунак или тиква / на филийки с дебелина около 1,5-2 см. и ги редя в тава.Разбивам прясното мляко с яйцата,захарта и ванилията.С получената смес за крем карамел заливам кекса и оставям за 10-15 мин.


Тази тава слагам в друга,малко по-голяма ,в която наливам около два пръста вода.Слагам десерта да се пече в предварително загрята фурна на 180°-190° за 40-45 мин.


Получи се,въпреки,че правя крем карамел за първи път.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар