Това е рецептата, която ме накара да погледна по нов начин на сготвеното прясно зеле,което до сега не харесвах ... а то се оказва невероятно вкусно ;)
Зелка - 1 бр. около ... 1,5 - 2 кг.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Домати - 2-3 бр.
Червен пипер
Сол
Олио - 1/2 ч.ч.
Зелка - 1 бр. около ... 1,5 - 2 кг.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Домати - 2-3 бр.
Червен пипер
Сол
Олио - 1/2 ч.ч.
Режа зелето на дребно,поръсвам го със сол и го намачквам. Прехвърлям го в гювеча,добавям нарязаните на кубчета лук и обелени домати и рендосания морков.Посолявам още малко,добавям червения пипер,олиото и около 1/2 ч.ч. вода.Разбърквам всичко и слагам В СТУДЕНАТА ФУРНА !!! Първите 30 мин. пека на 60° ,а след това увеличавам на 230°-240° за 1 ч. След това разбърквам, при необходимост сипвам малко вода / макс 1/3 ч.ч./ и пека още около 30 мин. или до готовност на зелето. Става невероятно вкусно.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар