Страници

петък, 3 февруари 2017 г.

ВАРЕНИ ГЕВРЕЧЕТА

Брашно - 500гр
Суха мая - 1 пакетче
Вода - 300мл
Захар - 1 ч.л
Сол - 1 ч.л
Мед - 1 ч.л

В топлата вода вода слагам маята,захарта и солта.Разбърквам и оставям за около пет минути.След това пресявам брашното в купа,правя кладенче и малко по малко сипвам сместа с маята.Замесвам тестото и го оставям да втаса.
След това разточвам тестото / да не е много тънко,около 0,5-1 см/ и с чаша изрязвам кръгове,а в средата им с капачка /от мин.вода/, изрязвам малки дупчици. Това се повтаря докато не свърши тестото.
Оформените гевречета пускам в тенджера с вряща вода,в която предварително съм добавила меда.Варя ги около 4-5 мин.,вадя ги и ги оставям да се отцедят/може върху домакинска хартия/.Варените гевречета редя в тава,покрита с хартия за печене и пека в предварително загрята фурна на 190°-200° до зачервяване.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар