Яйца - 2 бр.
Захар - 150 гр.
Масло - 125 гр.
Брашно - 350-400 гр.
Бакпулвер - 1 ч.л.
Ванилова есенция - 1/2 - 1 ч.л.
Домашно сладко по избор - 2 бурканчета
Пудра захар за поръсване по желание
Захар - 150 гр.
Масло - 125 гр.
Брашно - 350-400 гр.
Бакпулвер - 1 ч.л.
Ванилова есенция - 1/2 - 1 ч.л.
Домашно сладко по избор - 2 бурканчета
Пудра захар за поръсване по желание
В купа разбивам яйцата, захарта,маслото и ваниловата есенция. След това постепенно добавям сухите съставки - брашното и бакпулвера. Замесвам меко маслено тесто.Покривам купата със стреч фолио и оставям в хладилник за поне 30-40 мин.След това отделям от тестото една малка част за украса.От по-голямата част от тестото разточвам блат и го слагам в намаслена тавичка.По краищата с пръсти оформям бордюр.Върху тестото изсипвам сладкото и го разпределям равномерно. От останалото тесто разточвам и изрязвам сърчица,редя ги върху сладкото,но не много плътно.С украсата естествено може да експериментирате както ви харесва.Пека десерта в предварително загрята фурна на 180° за 30 - 35 мин.или докато леко порозовее. Изпечения пай поръсвам с пудра захар.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДАНАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар