Яйце - 1 бр.
Белтъци - 4 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Ванилия
Бакпулвер
Брашно - около 300 гр.
Стафиди - 100 гр.
Лешници - 100 гр.
Пудра захар за поръсване
Белтъците,разбивам на сняг като към тях съм сложила и щипка сол.
В отделна купа разбивам яйцето със захарта и ванилията.
След това добавям млякото,смлените не на много дребно ядки,стафидите и брашното с бакпулвера - разбърквам.
На няколко пъти добавям и белтъците,като разбърквам с шпатула.
Пека кекса на 170° - 180° до готовност.
Още топъл поръсвам сладкиша с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар