Страници

вторник, 15 ноември 2022 г.

ДЕСЕРТ С БИШКОТИ И БАДЕМИ



Яйца - 5 бр.

Бишкоти - 100 гр.

Захар - 2/3 ч.ч.

Бадеми - 150 гр.

Масло - за намазване на тавата.

Използвам сурови бадеми и затова първо ги накисвам за няколко минути във вряла вода.След като постят във водата ги беля,подсушавам и ги смилам леко на чопъра - да останат и по-едри парчета.

Разбивам белтъците на сняг,а жълтъците със захарта - до побеляване.

След това към жълтъците добавям нарязаните (натрошени) бишкоти,по-голямата част от ядките и белтъците,разбърквам внимателно и изсипвам в тава,намазана с масло.

Отгоре поръсвам с останалите ядки.



Пека в предварително загрята фурна на 180°-190°.

Няма коментари:

Публикуване на коментар