Страници

събота, 22 октомври 2022 г.

БАНИЧКИ С ПРАЗ


Фини кори за баница - 500 гр.

Праз - 3 - 4 стръка

Яйца - 4 бр.

Сирене - 100 - 150 гр.

Кисело мляко - 4 - 5 с.л.

Щипка сода

Олио


Първо приготвям плънката:

Режа праза на дребно,слагам го в тиган с малко мазнина и го запържвам до полуготовност. Махам лука от котлона и го оставям да се охлади.

Към изстиналия праз добавям натрошеното сирене, киселото мляко, три от яйцата и щипка сода.

Взимам една кора,поръсвам с малко олио,отгоре слагам втора кора - отново поръсвам с малко олио.Разпределям от плънката,навивам (широката част) на руло,а след това рулото на "охлюв". Получената баничка слагам в тава,покрита с хартия.Така процедирам до изчерпване на продуктите. 

Когато съм навила всички кори,намазвам баничките с  осталото яйце разбито с малко кисело мляко. 

Пека в предварително загрята фурна на 190 ° до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар