Страници

неделя, 6 февруари 2022 г.

ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТИ



Портокали - 2 бр.

Кората на един портокал 

Меко масло - 80 гр.

Пудра захар - 60 гр.

Сол - 1 щипка

Яйце - 1 бр.

Ванилия

Брашно - 140 гр.

Бакпулвер - 1/4 ч.л.

Кокосово брашно - 20 гр.

Беля портокалите, режа ги на филийки и ги оставям да се отцедят върху домакинска хартия.

В купа разбивам маслото със захарта и солта.След това добавям яйцето и кората от един портокал.Разбърквам хубаво и малко по малко добавям пресятатите брашна и бакпулвера. Получава се лепкаво тесто,което увивам в стреч фолио и слагам в хладилника за около 1 час. 

Охладеното тесто разточвам и с помощта на чаша изрязвам кръгчета ( използвах чаша,защото нямах подходяща форма с диаметър малко по-голям от този на портокаловите кръгчета ),бързо прехвърлям изрязаните форми в тава покрита с хартия за печене. Върху всяка сладка слагам кръгче портокал,като леко го притискам към тестото. 

Пека в предварително загрята фурна на 180° за около 13 - 15 минути,зависи от дебелината на сладките.

Охладените бисквити по желание може да поръсите с пудра захар или разтопен шоколад. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар