Жълтъци - 4 бр.
Пудра захар - 80 гр.
Есенция по избор
Ванилия
Нишесте - 1 ч.л.
Фино смлени орехи - 200 гр.
Пускам фурната на 160 с вентилатор,като вътре поставям и тавата,в която ще пека ореховките.
В купа разбивам жълтъците със захарта до получаване на пухкав крем и овкусявам с избраните есенции - аз сложих една ванилия и 1/2 ампула ром.
Внимателно разбърквайки добавям смесените сухи съставки - орехите с нишестето.
От получената смес оформям топчета и ги редя в тавата,покрита с хартия за печене,като оставям разстояние между тях.
Пека за около 20 мин.
Изстиналите сладки украсявам с шоколад или с друго по Ваше желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар