Кори за баница - 1 пакет/400 гр
Масло - 70 гр.
Праз - 2 стръка
Гъби - 150 гр.
Кайма - 300 гр.
Чубрица,червен пипер,сол
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 100 мл.
Настърган кашкавал
В 40 гр. от маслото задушавам праза.Прибавям каймата и нарязаните гъби - разбърквам.Когато коймата се запържи добавям подправките.Оставям плънката малко да се охлади.
Покривам дъното на тавичката,в която ще пека баницата с хартия за печене (ако не използвате хартия,добре намаслете дъното).Взимам два листа от корите,разпределям от плънката,навивам на руло,след това на охлювче и слагам в тавата.Така процедирам докато има кори и плънка.
Когато тавата е пълна правя заливката,като за целта разбивам яйцата с прясното мляко,останалото масло (разтопено) и щипка сол.
Заливам баницата и я пека в предварително загрята фурна на 190 с вентилатор за около 40 мин.
По някое време,ако е необходимо може да покриете с алуминиево фолио,за да не изгори.
Готовата баница поръсвам с настърган кашкавал и връщам във фурната за още 2 - 3 мин.
Сервирам топла с чаша айрян.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие
за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар