Яйца - 4 бр.
Захар - 1 и 1/2 ч.ч.
Кисело мляко - 1 ч.ч.
Олио - 1/3 ч.ч.
Брашно - 2 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Ягоди - 500 гр.
Шоколад - 1 бр.
Пудра захар за поръсване
Почиствам и измивам ягодите.Половината от тях нарязвам на кубчета, а останалите на половинки.
Отделям белтъците от жълтъците, добавям щипка сол и ги разбивам на сняг.
В друга купа разбивам яйцата със захарта.След това добавям млякото, олиото и брашното с бакпулвера.
Накрая на части добавям нарязаните на кубчета ягоди и шоколад и белтъците. Разбърквам внимателно с шпатула.
Изсипвам сместа в тавата, покрита с хартия за печене.
Пека кекса в предварително загрята фурна на 180° за около 35 мин., но за всеки случай го наблюдавайте и проверявайте с клечка.
Напълно изстиналия десерт поръсвам с пудра захар.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар