Яйца - 4 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Олио - 1/2 ч.ч.
Прясно мляко - 100 мл.
Бакпулвер - 1 бр.
Брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
Рожково брашно - 2/3 ч.ч.
Моркови - 1 ч.ч. настъргани
Портокал - 1 бр.
Масло - 60 гр.
Шоколад - 160 гр.
Декорация
Рендосвам морковите и ги слагам в гевгир.Почиствам и нарязва портокала на кубчета.Разбърквам бялото брашното с рожковото и бакпулвера.
В голяма купа слагам яйцата и ги разбивам със захарта.
След това сипвам леко затопленото мляко, половината от брашнената смес. Разбърквам и добавям олиото с останалото брашно.
Накрая слагам малко портокалова кора,нарязания на кубчета портокал и рендосаните на дребно ренде и изстискани моркови.
Разбърквам всичко внимателно и изсипвам в тава с падащо дъно, покрита с хартия за печене.
Пека десерта в предварително загрята фурна на 180° за около 40 - 43 мин.
Изпеченият кекс оставям да се охлади и след това заливам с шоколадовата глазура.За нея в съд разтопих маслото с шоколада, аз направо на котлона, а може и на водна баня.
Накрая поръсих с крокант.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :)
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар