Страници

петък, 27 септември 2019 г.

СИРЕНКИ



Кисело мляко - 1 ч.ч.
Яйца - 2 бр.
Олио - 1/3 ч.ч.
Сирене - 100 гр.
Кашкавал - 100 гр.
Моцарела - 30 гр.
Синьо сирене - 20 - 30 гр.
Сода за хляб - 1 ч.л.
Бакпулвер - 1 бр. от 11 гр.
Брашно - 2 и 1/2 ч.ч.

В купа разбивам едното яйце + 1 белтък
с киселото мляко и олиото,жълтъка оставям за намазване.Слагам натрошеното сирене,рендосания кашкавал,натрошеното синьо сирене и нарязаната на кубчета моцарела.Разбърквам с вилица и малко по малко започвам да добавям брашното с добавените към него бакпулвер и сода.


От полученото тесто оформям топчета,редя ги в тава покрита с хартия за печене.Намазвам ги с жълтък и поръсвам с чубрица или сусам.
Пека ги в предварително загрята фурна на 180° за около 30 мин. или до готовност.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

неделя, 1 септември 2019 г.

КЕКС С ПРАСКОВИ




Яйца - 3 бр.
Захар - 1 ч.ч. 
Олио - 1/2 ч.ч. 
Брашно - 1 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр. от 11 гр.
Праскови - 2 - 3 бр.
Пудра захар за поръсване

!!! 1 ч.ч. = 200 мл.!!! 
Тавата е с р-ри 31 × 22 см. 

Разбивам яйцата със захарта.След това добавям олиото и брашното с бакпулвера.Бъркам до хомогенна смес.
Прасковите измивам и разделям на две. Махам костилка та и режа всяка половинка на полумесеци.Прасковите бяха големи и аз използвах 2 бр.
В тавичка,покрита с хартия за печене изсипвам кексовата смес и върху нея подреждам прасковите,като леко ги натискам с единия край в сместа.
Пека десерта в предварително загрята фурна на 180° за около 30 мин. или до готовност.
След това оставям кекса да се охлади, вадя го от тавата, махам хартията за печене и го поръсвам с пудра захар или кокосови стърготини. 
Идеално допълнение към него е топка ванилов сладолед или лъжичка заквасена сметана.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора