Картофи - 1 кг.
Сол
Червен пипер
Чубрица
Розмарин
Универсална подправка/бульон
Брашно / галета - 1 с.л.
Зехтин / олио
Бира - 200 мл
Беля картофите, подсушавам ги и ги режа на половинки или четвъртинки / зависи колко големи са били /. Слагам ги в голяма купа и поръсвам със зехтина, брашното и подправките - Вие може да си сложите подправки по свой вкус.Похлупвам с капак купата и енергично раздрусвам :)
След това прехвърлям картофите в йената и внимателно сипвам бирата.
Слагам тенжерата във фурната и тогава я включвам.
Пека на 220° за около 40 - 50 мин. зависи и от картофите - за всеки случай си ги проверявайте.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар