Страници

понеделник, 5 ноември 2018 г.

КАКАОВ КЕЙК С КРУШИ И ЯБЪЛКИ

В сезона на тикви, ябълки и круши... рецепта за един сочен, плодов кекс с какао :)


Яйца - 3 бр.
Олио - 1/3 ч.ч. - 1/2 ч.ч.
Захар - 1 ч.ч.
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Брашно - 2 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Какао - 3 с.л.
Грис - 1/3 ч.ч.
Круши - 1-2 бр.
Ябълки - 3 - 5 зависи от големината

!!! 1 ч.ч. = 200 мл !!! 

В купа разбивам яйцата с олиото и захарта. След това редувайки ги добавям млякото и брашното с бакпулвера. Накрая към сместа добавям какаото, гриста и нарязаната на кубчета круша. Разбърквам всичко внимателно и изсипвам в намаслена и набрашнена кръгла форма с диаметър 23 см. Ябълките разделям на две,почиствам ги и ги режа на тънки полумесеци.Редя ги ред по ред върху кексовата смес.


Пека кекса в предварително загрята фурна на 190° за около 40-45 мин. или до готовност. Наблюдавате го редовно и при необходимост покрийте с хартия за печене, за да не изгори.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


2 коментара: