Страници

понеделник, 12 ноември 2018 г.

ШОКОЛАДОВ КЕЙК С КРУШИ

Невероятно сладко изкушение с круши и шоколад... Хрупкава коричка и сочна среда. Заслужава да бъде опитан!


Масло - 120 гр.
Яйца - 2 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Какао - 2 - 3 с.л.
Шоколад - 60 - 70 гр.
Прясно мляко - 1/3 ч.ч.
Брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
Круши - 3 бр.
Шоколад

!!! 1 ч.ч. = 200 мл.!!!

В чаша слагам шоколада / натрошен /, в микровълновата загрявам млякото и заливам с него шоколада. Оставям за 1 - 2 мин. и след това разбърквам до получаване на еднородна консистенция.
В голяма купа разбивам мекото масло със захарта, едно по едно добавям и яйцата.Към тази смес добавям и шоколадовата.


След това, бъркайки малко по малко добавям брашното с какаото и бакпулвера. 
Крушите - беля, почиствам и режа на половинки.  
Шоколадовата смес изсипвам в намаслена и леко набрашнена кексова форма. Отгоре равномерно разпределям крушите, като леко ги натискам в сместа. 
Пека десерта в предварително загрята фурна на 180° до готовност.


Изпеченият кейк оставям да се охлади, много внимателно вадя от формата и поръсвам с разтопен шоколад. 



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 










Няма коментари:

Публикуване на коментар