Лук - 2 бр.
Пилешки гърди - 500 гр.
Домати - 2 бр.
Масло - 4 с.л.
Къри - 2 ч.л.
Бульон - 2-2,5 ч.ч.
Брашно - 2 с.л.
Сол
Слагам лука в чопъра и го смилам почти на каша / естествено може и да го рендосате /.Слагам го с малко мазнина в по-дълбок тиган и го запържвам,след това добавям и пилешкото месо,нарязано на хапки.Когато месото побелее добавям и обелените и нарязани на кубчета домати,бъркам няколко минути и добавям кърито, малко сол и бульона / аз използвах зеленчуков /.
Така оставям да къкри на слаб огън около 30-35 мин.След това разтварям брашното /по принцип се прави с царевично брашно,но в момента аз нямах / в малко вода и добавям към пилето с къри.Бъркам докато се сгъсти соса и махам от котлона.При необходимост добавям още сол.
Получава се една чудесна манджа.Може да я сервирате със сварен ориз или с типичните за индийската кухня питки на тиган.
Но дори и с топла наша питка - направо пръстите ще си оближете!
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар